Beste bezoeker welkom op mijn site

Op deze website kan je vinden waar ik mee bezig ben en wat ik in het verleden heb gedaan.

Mijn naam is Vincent Bendervoet, van beroep ben ik theater en filmacteur. Ik heb een vierjarige acteursopleiding gevolgd aan Theaterschool de Trap. Ik heb een aantal rollen vertolkt, meegewerkt aan het maken van voorstellingen, gespeeld in commercials en een videoclip.

Mijn beeld en passie voor theater

Acteren is voor mij iets wonderbaarlijks en iets dat fascinerend is. Een zoektocht die je iedere keer weer aangaat met jezelf, je medespelers, je publiek, de film, de scené of voorstelling die je speelt. Je komt bij je creatieve bron, dat is zoeken, vallen en weer opstaan. Er wordt wel gezegd: je vindt het vast leuk want dan speel je een ander, dit is deels waar, maar het is belangrijk dat het ten alle tijden verbonden is met jezelf. Zo kan de toeschouwer met je meegaan in het verhaal en blijven ze niet alleen naar een idee kijken, maar zien ze iets wat ze raakt bij hun zelf.
Dit contact aangaan met jezelf en je publiek vind ik machtig mooi. Ik stel mijzelf open, zodat een publiek een kijkje krijgt in mij en daardoor in zichzelf. Je bent het projectie scherm van de samenleving, zoals een docent (Nanette Edens) eens zei.
Als acteur observeer ik, kijk naar de omgeving en dat neem ik mee in personages. Niet alle mensen zijn zich direct bewust van dingen om zich heen of in zichzelf en dat kan film en theater bij je los maken.
Er word mij weleens gevraagd, waarom wil jij acteur zijn, je ziet slecht en je verdient niet snel je brood ermee. Ik zeg ze dan, acteren is voor mij geen keuze, dat is wat ik het allerliefste doe, dat ik slecht zie is juist een kracht van mij. Ik breng iets mee in mijn spel.